Tel.: +31(0)114-312 821

Wanneer bent u eigenaar?

Als de koopovereenkomst getekend is, de bedenktijd voorbij is en de ontbindende voorwaarden niet nodig bleken, is de woning nog niet uw eigendom. Om de woning op uw naam te zetten is namelijk een leveringsakte en de inschrijving daarvan in het Kadaster vereist.

 

Leveringsakte

De leveringsakte (ook wel: transportakte genoemd) wordt opgemaakt op basis van de afspraken die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst. Om de overdracht met de nodige waarborgen te omkleden, heeft de wet bepaald dat de overdracht via de notaris verloopt. De notaris stelt de akte van levering op. Het opstellen van de akte van levering is altijd maatwerk, want elke situatie is anders. 

Eigenaar wordt u niet zomaar. Allereerst gaan wij na of de verkoper ook daadwerkelijk als eigenaar in het Kadaster staat geregistreerd en of u bevoegd bent om te kopen. Verder onderzoeken wij:

Het meeste werk gebeurt achter de schermen, zodat u alleen nog maar hoeft te tekenen. Een uitgebreid overzicht van onze werkzaamheden bij de levering van een woning kunt u ook vinden via deze link.

 

Ondertekening en inschrijving

De leveringsakte wordt getekend door u, de verkoper en de notaris, dit heet het passeren van de akte. Na het passeren wordt u officieel ingeschreven in het Kadaster als eigenaar. Zodra u de leveringsakte hebt getekend, wordt hiervan door ons een afschrift bij het Kadaster ingeschreven en ontvangt u van ons een officieel eigendomsbewijs. Gefeliciteerd, nu bent u de eigenaar van de woning!

Wij helpen u graag bij het zetten van deze belangrijke stap in uw leven. U kunt daarom altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen, dan zullen wij kijken hoe wij u kunnen helpen bij de verkrijging van uw nieuwe woning.

 

Terug | Download als HTML