Eenmanszaak

De eenmanszaak

Bij de eenmanszaak voert u voor eigen rekening en risico een onderneming. Er is dan geen onderscheid tussen uw privévermogen en uw ondernemingsvermogen. Zakelijke schuldeisers kunnen zich aldus op uw privévermogen verhalen, terwijl privéschuldeisers zich ook op de bezittingen van de onderneming kunnen verhalen.

Oprichting

Als u een eenmanszaak op wilt richten, is tussenkomst van de notaris niet verplicht. Voor de oprichting van een eenmanszaak is het wel verplicht om uw bedrijf in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) in te schrijven.

Het is niet mogelijk om meerdere eenmanszaken op te richten. Wel kan één eenmanszaak verschillende handelsnamen, activiteiten en vestigingen hebben.

Rol van de notaris

Het is wel aan te raden om een notaris te raadplegen bij het oprichten van een eenmanszaak. De notaris kan met u meedenken of de eenmanszaak de geschikte bedrijfsvorm is in uw situatie. Bovendien kan de notaris u adviseren wat de gevolgen zijn van een onderneming voor uw huwelijk/geregistreerd partnerschap en uw testament.

Wilt u een bedrijf oprichten en denkt u hierbij aan een eenmanszaak, neem dan vooral contact met ons op. Wij kijken met u welke rechtsvorm in uw situatie de juiste keuze is en wat de gevolgen zijn voor uw privésfeer, uw relatie en uw gezin.

Contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.